Laserskärning används för bearbetning av en rad olika material

Rostfritt stål, aluminium, koppar, titan och keramik. Lasern ger mycket fina snittytor som sällan kräver någon efterbearbetning vilket gör metoden tidssparande. Tack vare det smala snittet sparar du material som inte går till spillo som spån. Laserskärning används ofta i blanda annat varvsindustrin och bilindustrin och är utmärkt vid serie- och stycketillverkning av detaljer.

Laserskärning Stockholm
Laserskarning

Kontakta oss

  Vi på Industriteknik AB utför laserskärning i Stockholm

  En fantastisk metod för att skära i olika material som möjliggör avancerade figurer och former. Tekniken med laserskärning är beröringsfri vilket gör att det inte finns någon risk för att materialet bryts. Tekniken används för både tjocka och tunna material och kan genomföra komplicerade konstruktioner som traditionella metoder inte klarar av. Med en fokuserad stråle från lasern som riktas vinkelrätt mot materialet med hjälp av fiberoptik eller speglar, omvandlas energin till värme och förångar materialet.

  Hur vi kan hjälpa dig inom laserskärning

  • Snabbskärning upp till 3 mm plåttjocklek med tryckluft som skärgas, vilket är ett väsentligt billigare alternativ än Nitrogen.
  • Automatisk dysväxling för byte av skärdysa vid ändring av materialtjocklek, vilket ger kraftigt reducerade ställtider.
  • Automatisk linsjustering vilket säkrar en konstant hög kvalitet på detaljerna.
  • Automatisk plåtladdning (Liftmaster), vilket ger möjlighet till obemannad körning.
  • 0,2 – 20 mm i svartplåt
  • 0,2 – 12 mm i rostfritt stål
  • Max plåtstorlek 1500 x 3000 mm
  null

  Anders Johansson

  Laserskärning – Skärtekniska frågor

  08 – 778 96 30 (Ankn. 3)
  laser@industriteknikab.se

  Kontakta mig för laserskärning i Stockholm, Välkommen!

  Kundreferenser